Kapina beigeä vastaan!

Värit vaikuttavat tutkimustenkin mukaan mielialaamme ja tunteisiimme. Tietyt värit piristävät, tietyt rauhoittavat ja tietyt voimaannuttavat. Ei ole sattumaa, miksi joissakin julkisissa tiloissakin on käytetty tiettyjä värisävyjä, esimerkiksi terveydenhuollon tiloissa käytetään usein rauhoittavaa sinistä tai vihreää. Sinua saattaa ärsyttää, että tämän tekstin taustalla on voimakas punainen! 

Kukin meistä kokee värit eri tavoin. Se, miksi tietyt värit kutsuvat ja tietyt taas tuntuvat epämiellyttäviltä, jopa suorastaan inhokeilta, kertoo meistä sekä persoonina, että paljastavat sen hetkisistä tarpeistamme ja haluistamme.

Itse inhoan beigeä ja kapinoin sitä vastaan, että jokainen suomalainen koti näyttää yhtä harmaalta kuin Suomen sää. Minulle beige, harmaa ja valkoinen edustavat tylsyyttä ja mielikuvituksettomuutta, vaikka tiedän, että moni hakee niistä harmoniaa. Itse saan väreistä iloa, inspiraatiota, intohimoa, luovuutta ja rohkeutta. Se tietenkin tarkoittaa sitä, että uskaltaa olla näkyvä! Mutta en minäkään aina ole ollut sellainen...Lue alta lisää. 

Ulkoinen kuvastaa sisäistä

Pukeuduin pitkään hyvin mustanpuhuvasti, koska se nyt vaan oli niin helppoa. Sitä kaupoista löytyy. Sellainen unelma minulla kuitenkin oli aina ollut, että haluaisin asunnon, jonka jokaisen huoneen maalaan eri värillä. Se tapahtui, ja maalasin erään kotini seinät punaiseksi, keltaiseksi ja lilaksi. Itse kuitenkin pukeuduin pitkään aika synkästi, kunnes henkilökohtaisen kasvun myötä uskalsin tulla näkyväksi myös persoonana. Vaatekaappiini alkoi kertyä energisoivia värejä mustien tilalle. 

Minut alettiin tuntemaan sinä värifriikkinä naisena, jolla muun muassa on "kreisi keltainen seinä", mutta ensinaureskelun jälkeen moni alkoi ymmärtää viehätykseni väreihin, josta otettiin jopa inspiraatiota. Olen onnistunut välittämään värien ilosanomaa useille ihmisille, koska väreistä saa energiaa! Ja minähän rakastan niin paljon värejä, että jopa muutin niiden vuoksi Espanjaan vuonna 2018! Aloin valokuvata intohimoisesti kukkia, luontoa ja eläimiä koluten Andalusiaa ristiin rastiin. Sitten tapahtui jotain odottamatonta...

Tule näkyväksi

Maaliskuussa 2020 jouduimme Espanjassa lockdowniin melkein kahdeksi kuukaudeksi. Tapahtui ihmeellinen asia: lapsuudenharrastukseni, piirtäminen, heräsi yhtäkkiä henkiin, ja aloin piirtää värikkäitä eläimiä ja muuta taidetta. Ensimmäinen teos oli aasi. Olin rakastunut noihin pitkäkorvaisiin symppiksiin aiemmin vieraillessani aasien vanhainkodissa, missä olin ottanut heistä paljon valokuvia. Taiteeni otetiin sosiaalisessa mediassa niin hyvin vastaan, että niistä tilattiin julisteita jo ennen ensimmäistäkään ajatusta mistään bisneksestä. En olisi ikinä osannut unelmoida, että jonain päivänä voin tuoda ihmisille iloa tätä(kin) kautta - tekemällä värikästä taidetta!

Ja siis tämän asian vuoksi eläimilläni on espanjalaiset nimet.

Härkä Pablo
Papukaija Ramona
Flamingo Gabriela
Lammas Alma
Leijonakuningas Rey ja leijonakuningatar Reina
Aasi Estrella, leijonakuningas Rey ja
Aasi Paco
Femme Fatale
Dancing Queen